Op zaterdag 22 en zondag 23 april neemt het NOOMATS team deel aan de Paradiso Augmented Reality Content Jam. 

Augmented reality en mixed reality bieden een onmetelijk scala aan mogelijkheden om de digitale beleving te combineren met de fysieke wereld om ons heen. Alle reden om te experimenteren met nieuwe, tech-gedreven manieren van storytelling.

Voor de viering van haar 50ste jubileum in 2018 wil Paradiso een Augmented reality-ervaring creëren in de poptempel. Als speciale kickstart van dit project organiseert Paradiso samen met VRBase een ‘content jam’ voor creatieven en developers, in het weekend van 22 en 23 april. Hier zullen inspiratie en AR-concepten uit voortkomen die de beleving van Paradiso met zijn unieke sfeer, architectuur en geschiedenis kunnen versterken op -niet langer onvoorstelbare- nieuwe manieren.

Een team van NOOMATS neemt deel aan de Paradiso Augmented Reality Content Jam met een concept waarbij gebruik gemaakt wordt van een Mixed Reality bril (Hololens) en een Kinect 3D sensor. In het NOOMATS-idee wordt de magische connectie van de artiest met zijn fans verbeeld.

Over NOOMATS – Creatives in Interactive Storytelling

NOOMATS is een collectief van creatieve nomaden die hun krachten, kennis en energie bundelen en samen projecten uitvoeren die hun individuele expertises overstijgen. Binnen deze club van zelfstandige professionals zijn disciplines als vorm en esthetiek, storytelling, film en fotografie, robotica, softwareontwikkeling en concepting vertegenwoordigd.